Вчені з Массачусетського університету в Амхерсті провели дослідження, в результаті якого з'ясували, як впливають на організм продукти, які були приготовані на рослинній олії, пише MedicalXpress.
Читайте також: Знищити назавжди: рецидиву раку можна буде запобігти
Першій групі гризунів давали їсти фалафель, які смажили на олії відомої в США марки. При цьому контрольна група мишей споживала їжу, яку готували на олії холодного віджиму.
Вчені довели, що смажена їжа підсилює запалення товстої кишки, у два рази прискорює ріст пухлин. Така їжа також поширює бактерії й токсичні продукти в кровообіг.
Щоб перевірити гіпотезу про те, що окислення ненасичених жирних кислот при нагріванні масла провокує запальний ефект, вчені відокремили полярні сполуки від олії для смаження.
Ці сполуки дали гризунам. У підсумку дослідники отримали аналогічні результати.
Більше новин, що стосуються лікування, медицини, харчування, здорового способу життя та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.