Такі висновки вчені Неаполітанського університету в Італії озвучили на конференції ESPGHAN, інформує The Guardian.

Будьте обережними: Супрун назвала предмети, які найчастіше ковтають діти

Італійські вчені зробили відкриття після спостереження за дітьми старшого дошкільного і молодшого шкільного віку.

Частина з них страждала від харчової алергії. Дослідники порівняли харчові звички, умови життя малюків і їх лабораторні аналізи.

У алергіків виявилися дві спільні риси — любов до фастфуду та вміст великої кількості кінцевих продуктів глікування в організмі.

Діти з харчовою алергією в середньому споживали приблизно на 20-40% більше нездорової їжі протягом тижня, ніж діти, які не мали алергії.

Харчова алергія – симптоми
  1. почервоніння і висипання на шкірі або в роті;
  2. проблеми з диханням, хрипи;
  3. кашель;
  4. складності з ковтанням;
  5. зниження пульсу;
  6. запаморочення;
  7. спазми в животі;
  8. нудота, блювота, діарея.

Страви швидкого приготування збільшують ризик розвитку алергії, оскільки призводять до накопичення в організмі людини так званих кінцевих продуктів глікування.

Ці покриті вуглеводами білкові і жирові молекули з'являються під час тривалої теплової обробки їжі, що містить багато цукру. Продукти глікування погано розкладаються і виводяться з організму.

Крім харчової алергії, вони можуть викликати діабет і атеросклероз, хворобу Альцгеймера та інші захворювання, які пов’язані з хронічним запаленням.

Це важливо: Як відрізнити харчову алергію від непереносимості: ознаки

Більше новин, що стосуються лікування, медицини, харчування, здорового способу життя та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.