Морква збагачена вітамінами A, C, K, B8, пантотеновою кислотою, фолатами, калієм, залізом, міддю і магнієм, пише Ukrhealth.
Читайте також: Чому не можна їсти сиру ранню моркву: пояснення експерта
Вчені з Шотландії виявили, що регулярне вживання цього продукту впродовж двох тижнів здатне знизити рівень холестерину на 11%.
Через калій, який міститься у моркві, рослина зменшує артеріальний тиск. Мінерал здатний зменшувати напругу судин та артерій, підвищувати рівень циркуляції та кровотоку.
Регулярне споживання бета-каротину пов’язують зі зниженням небезпеки декількох видів пухлин, зокрема, раку легень. Морква сповільнює процес вікової макулярної дистрофії, що є головною причиною втрати зору в літньому віці.
Також морква здатна контролювати діабет, зміцнювати здоров’я порожнини рота і навіть знижувати ризик інсульту.
Морква сприяє процесам травлення через волокна, які містяться у ній, є одними з найважливіших елементів для травної системи.
До слова, у раціоні кожної людини обов’язково повинні бути свіжі фрукти та овочі та кисломолочні продукти, останні можуть ефективно зміцнити судини.
Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.