У його складі – харчові волокна, насичені жирні кислоти, вітаміни А, В1, B2, B5, B6, B9, С, Е, H, К, PP, пише "ЖивиАктивно".
Читайте також: Вчені назвали продукти, які містять найбільше пестицидів
Шпинат містить калій, кальцій, магній, натрій, фосфор та залізо.
Завдяки каротиноїдам та вітамінам А, С і В, шпинат зміцнює судинні стінки, захищає їх та тонізує. У любителів шпинату рідше виникають хвороби серцево-судинної системи.
Ця рослина має протизапальну дію, тому її корисно їсти для профілактики артриту, остеопорозу, мігрені та астми.
Лютеїн, який міститься у складі шпинату, протидіє віковим змінам органа зору і забезпечує профілактику очних захворювань.
Особливо корисним шпинат є для шлунку, адже харчові волокна, бета-каротин і вітамін С позбавлять від його важкості, здуття і закрепу. Також вони захистять стравохід і шлунок від вільних радикалів на клітинному рівні.
До слова, дієтолог Альбіна Коміссарова пояснила, яка олія корисніша для здоров’я – кокосова чи лляна.
Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.