Вчені дослідили 47 овочів, інформує "Вісник здоров'я". На 70% вирощених плодів вони виявили понад 230 пестицидів, а лише на одній полуниці – 20 пестицидів.
Читайте також: Що відбувається з організмом, коли ви їсте сочевицю
За результатами дослідження, у шпинаті вдвічі перевищувалась кількість пестицидів за вагою, ніж в інших овочах та фруктах. До списку токсичних продуктів також увійшли персики, вишня і яблука: 98% цих плодів містили, хоча б, один пестицид.
Далі у список увійшли нектарин, виноград, персик, груша, помідор, селера, картопля та солодкий перець. Список найбільше екологічно чистих плодів з низькою кількістю пестицидів посіли авокадо і кукурудза. За ними йдуть ананас, капуста, цибуля, заморожений горошок, папая, спаржа, манго, баклажани, ківі, диня, кольорова капуста і броколі.
Вчені порівняли результати дослідження із торішніми і виявили, що вони майже не відрізняються.
Що таке пестициди? Це хімічні речовини, що використовуються в рослинництві для боротьби з такими шкідниками, як жуки та гризуни. Навіть після ретельного миття плодів ці хімічні речовини і їх залишки можуть зберігатися, негативно впливаючи на здоров'я, яке виражається в проблемах розвитку у дітей та проблеми з фертильністю у дорослих.