Британські вчені вивчали чи можна отримати отруєння, якщо споживати розігрітий рис та дійшли висновку, що рис сам по собі є поживним і корисним продуктом. Однак, важливо правильно зберігати та розігрівати рис.
Читайте також: Кому не можна вживати рис: пояснення лікарів
Чи можна отруїтися рисом
Перш за все, перед тим як приготувати рис, важливо ретельно помити його. Проточна вода повинна змити весь бруд і бактерії, які можуть міститися в крупі.
Річ у тім, що сирий рис містить спори Bacillus careus бактерії, що можуть спричиняти отруєння.
Бактерії можуть виживати навіть після приготування.
Чим довше рис залишається при кімнатній температурі, тим вища ймовірність отримати харчове отруєння – блювоту або діарею.
Після приготування рису, протягом години слід поставити його в холодильник.
Важливо, що рис не можна їсти через кілька днів.
Поради безпечної подачі рису
1. В ідеалі подавайте рис, як тільки він був приготовлений.
2.Остудіть рис якомога швидше – протягом години.
3. Рис не можна їсти через кілька днів. Оптимальний термін споживання – два дні.
4. Не перегрівайте рис по кілька разів через короткий проміжок часу.
5. Правильний розігрів рису такий же важливий процес, як і його приготування.
Більше новин, що стосуються лікування, медицини, харчування, здорового способу життя та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.