Часто в категорію нездорової випічки відносять і хліб. Однак, останні дослідження свідчать, що житній хліб можна і навіть треба їсти.
Читайте також: Чим шкідливий і корисний хліб для вашого здоров'я
Вчені з Університету Східної Фінляндії проаналізували бактерії із житньої закваски, яку використовують для приготування житнього хліба.
Виявилось, що закваска містить багато молочнокислих бактерій, які допомагають продукувати амінокислоти та пептиди, які добре впливають на організм, зокрема на рівень інсуліну.
З житнім хлібом можна багато експериментувати та поєднувати із різними продуктами
Інша користь житнього хліба пояснюється з'єднанням триметилгліцину, що за своєю дією схожий на бетаїн, який природним чином виробляється бактеріями в нашому кишківнику.
Він покращує роботу серцево-судинної системи та захищає від хвороб серця.
Більше новин, що стосуються лікування, медицини, харчування, здорового способу життя та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.