Як пише видання Сosmo.com.ua, основою комплексного харчування має стати різноманітність і частий прийом їжі.

Також у зимовий період варто налягати на різноманітні види каш, тушковані овочі, цитрусові, горіхи, гарячі супи тощо. А от жирні, гострі, солодкі і борошняні продукти на цей період варто виключити.

При цьому важливо запам’ятати! Взимку заборонено різко і жорстко обмежувати себе в їжі. Тож будь-які зміни в раціоні мають відбуватися поступово.

Читайте також: Як зробити піст смачним і корисним – кілька важливих порад

Ідеальний раціон харчування виглядає так:

Перший сніданок: омлет з яєць з салатом з квашеної капусти та зелений чай або кава з молоком.

Другий сніданок: жменя горіхів.

Обід: крем-суп з овочів, вінегрет і 50 твердого сиру.

Підвечірок: запечені яблука та сир.

Вечеря: будь-яка риба, запечена картопля і трав'яний чай.

Перед сном: стакан кефіру або молока.