Так вважає американський дієтолог Мішель Шоффро розповіла, як поліпшити роботу мозку, пише Care2.
Експерт визначила сім принципів гарної роботи мозку.
1. Менше споживати червоно м’яса і молочних продуктів. Насичені жири, що містяться в м'ясних і молочних продуктах, можуть стимулювати вироблення холестерину і бета-амілоїдних бляшок, які провокують ослаблення пам'яті та розвиток хвороби Альцгеймера.
2. Добре вивчіть склад медикаменту, якими лікуєтеся. У дослідженні, опублікованому в медичному журналі JAMA Neurology, вказано, що препарати, у яких є антихолінергічні засоби, підвищують ризик розвитку деменції, дисфункції і усушки мозку.
Антихолінергічні засоби – це група препаратів, що використовуються при лікуванні гіпертонії, хвороб серця, захворювань легенів, безсоння і деяких інших недуг.
3. Додайте в раціон "їжу" для мозку. Для кращої роботи мозку організму потрібна достатня кількість амінокислот з білкової їжі, складні вуглеводи для енергії і здорові жири, такі як Омега-3. Шоффро радить додати в раціон насіння Чіа, льону, соняшнику, авокадо, кокос, цільнозернові і бобові продукти, горіхи.
4. Харчуйтеся регулярно. Аби добре працювати, мозок потребує постійних поставках "палива" і стабільного рівня цукру в крові. Добре регулярно, кожні дві-три години, перекушувати чим-небудь, що містить білок або клітковину.
5. Фізичні навантаження. П'ять днів на тиждень виділіть по 30 хвилин для тренувань. Для гарного функціонування мозок повинен збагачуватися киснем. Кровопостачання мозку забезпечують регулярні фізичні вправи.
6. Відмовтеся від трансжирів. Трансжири – це хімічно змінені жири. Для організму вони небезпечні і токсичні. Трансжири містяться в маргарині, магазинному майонезі, фаст-фуді, м'ясних та інших напівфабрикатах, порошкоподібних супах, чіпсах, пампушках, багатьох цукерках і випічці з магазину.
7. Зменшість споживання цукру. Велика кількість цукру в організмі підвищує ймовірність розвитку запалень, які можуть призводити до захворювань головного мозку. Спробуйте замінити солодощі на свіжі фрукти, сухофрукти або мед.
Читайте також: Готувати – це легко: відомий кулінар відкрив секрети ідеального новорічного столу