Як зазначили науковці з канадського Університету Макмастера, включення непереробленого червоного м'яса та молочних продуктів зменшує ризик розвитку інфаркту, інсульту і передчасної смерті, пише Нealthline.
Читайте також: Чому краще відмовитись від розчинної кави: цікаві факти
Раніше неодноразово повідомлялося, що жирна їжа, яка має чималий попит у країнах Європи та Північної Америки, збільшує ризик розвитку хвороб серця. Але результати останніх досліджень доводять протилежне.
Канадські вчені спостерігали за добровольцями протягом 25 років, ретельно записуючи їх харчовий раціон та всі випадки інфарктів та інсультів.
В результаті з'ясувалось, що меню, яке включає неперероблені продукти тваринного і рослинного походження, не збільшує, а знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань.
Окрім того, така дієта зменшує ймовірність передчасної смерті. Але такий вплив на організм має лише неперероблене червоне м'ясо, а не ковбаси, сосиски чи бекон.
Як уникнути шкідливих антибіотиків у червоному м'ясі – читайте за посиланням.
Додамо, чимало гурманів люблять споживати на сніданок холодне м'ясо або ж їсти його на роботі, не розігріваючи. Та зі слів фахівців, це може привести до серйозних проблем із травною системою.
Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.