Про це свідчать дослідження, проведені у Національному інституті онкології та Національних інститутах охорони здоров'я США, передає Американська медична ассоціація.
Читайте також: Топ-5 напоїв, які збадьорять не гірше кави
За словами експертів, від 2 до 4 чашок міцної кави за день автоматично знижує ризики розвитку онкозахворювань аж на 20%. Також зменшується на 20% ймовірність появи діабету другого типу, а робота серця покращується на 5%.
Але такий вплив кава матиме на організм, якщо ви вживаєте чорну каву без вершків, сиропів та цукру – ці додатки нівелюють всю користь від напою.
Німецькі вчені з Дюссельдорфського університету імені Генріха Гейне додають – регулярне вживання кави сприяє поліпшенню функцій мітохондрій і захищає клітини серцево-судинної системи від пошкоджень. Для цього необхідно вдень пити до 4 чашок кави.
Вживання 6 чашок кави на день допоможе знизити ймовірність передчасної смерті на 16%. Зі слів вчених, зовсім не має значення – мелена кава, розчинна чи без кофеїну.
Серед тих, хто щодня випиває до 8 чашок, спостерігається зниження ризику смерті на 14%. З цієї причини автори дослідження вважають, що кава має бути внесений до переліку корисних продуктів.
До слова, деякі вчені стверджують, що регулярне вживання кави без кофеїну підвищує рівень холестерину – судини звужуються і погіршується робота серця.
Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.