Експерти радять дотримуватися порад, як зберегти їжу, коли немає світла. Про це пише 24 канал.
Важливо Аварійні відключення світла в Україні: графіки та перелік міст
Що робити, аби продукти не зіпсувалися
У Центрі громадського здоров'я рекомендують дотримуватися низки правил, аби зберегти їжу для безпечного вживання. Зокрема:
- Підтримуйте температуру у холодильнику – 4 градуси або нижче. Для морозильной камері — нуль градусів або нижче.
- Заморозьте контейнери з водою. Це допоможе зберегти їжу, якщо доведеться виймати її з холодильника.
- Купіть сухий або блоковий лід.
- Після відключення електроенергії варто тримати дверцята холодильника та морозилки зачиненими. Так, у холодильнику продукти залишаються безпечними упродовж 4 годин, у повній морозилці – 48 годин.
- Якщо ж електроенергії немає понад 4 години, рекомендують помістити лід до продуктів у холодильник.