Про це йдеться у матеріалі опублікованому на сайті Університету штату Пенсільванія.
Читайте також: Вчені визначили продукти, які здатні омолоджувати клітини
Науковці визначили, що в грибах міститься велика кількість антиоксидантів ерготионеїну і глутатіону. Ці речовини усувають негативний ефект від вільних радикалів.
Уже давно існує вільнорадикальна теорія старіння, яка стверджує, що побічним ефектом при окисленні їжі в організмі є утворення вільних радикалів, багато з яких шкідливі,
– розповів професор Роберт Білмен.
Вчений вказав, що надлишок вільних радикалів пов'язаний з ризиком розвитку таких захворювань, як рак, ішемічна хвороба серця і хвороба Альцгеймера.
Кількість ерготионеїну і глутатіону суттєво відрізнявся у різних видів грибів, найбільша кількість цих речовин науковці знайшли в білих грибах.
Інші досліджені види, наприклад, шампіньйони, мале менше антиоксидантів, ніж білі гриби, однак більше, ніж інші види продуктів.
Водночас термічна обробка грибів під час приготування не робить значного впливу на вміст у них антиоксидантів, кажуть вчені.
"Ерготионеїн дуже стійкий при високих температурах", – зазначає Білмен.