Про це розповіли американські науковці, які провели відповідні спостереження, передає Іrishtimes.

В рамках експерименту вони поділили учасниць на дві групи. Перша група жінок щодня вживала в їжу чорнослив, а друга – сушені яблука.

Читайте також: Яку небезпеку приховує здорове харчування

З'ясувалось, що у першої групи спостерігалася більш висока міцність кісток. Тож регулярне вживання сушених слив допомагає знизити ризик розвитку остеопорозу.

Адже чорнослив багатий на такі корисні речовини, як: фосфор, калій, кальцій, кобальт, магній та натрій. Ці всі елементи позитивно впливають на міцність скелета у жінок.

Для дорослих, у середньому, рекомендовано вживати 1,0 г кальцію на день, дітям до 18 років – 1,3 г.

Для кращого засвоєння мінералу необхідно вживати достатньо білкової їжі і частіше бувати на свіжому повітрі, аби отримувати достатньо вітаміну D.

Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.