У експерименті, який тривав 25 років, взяли участь понад 15 тисяч осіб, що споживали в їжу середню кількість калорій, пише Science Daily.

Читайте також: Що робити, коли закачує у транспорті: дієві методи

Вчені з Гарвардської школи громадської охорони здоров'я США простежили загальний вплив вуглеводних продуктів на ризик смерті.

Вчені заявили про небезпеку дієт
Вчені заявили про небезпеку дієт

Науковці виявили, що занадто низьке (менш як 40% від загального раціону) і занадто високе (понад 70%) споживання вуглеводів пов'язано зі зниженням тривалості життя.

До того ж, люди, у раціоні яких не містилося вуглеводів, жили у середньому на 4 роки менше ніж ті, які вживали їх у нормальній кількості.

Вчені переконують, що люди, які замінили вуглеводи на жири та білки тваринного походження, більше ризикують здоров'ям, ніж прихильники рослинної їжі.

Дієти без вуглеводів скорочують життя
Дієти без вуглеводів скорочують життя

Рекомендації науковців такі: потрібно дотримуватися збалансовано дієти, раціон якої включає 50-55% вуглеводів.

Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.