У експерименті, який тривав 25 років, взяли участь понад 15 тисяч осіб, що споживали в їжу середню кількість калорій, пише Science Daily.

Читайте також: Що робити, коли закачує у транспорті: дієві методи

Вчені з Гарвардської школи громадської охорони здоров'я США простежили загальний вплив вуглеводних продуктів на ризик смерті.


Вчені заявили про небезпеку дієт

Науковці виявили, що занадто низьке (менш як 40% від загального раціону) і занадто високе (понад 70%) споживання вуглеводів пов'язано зі зниженням тривалості життя.

До того ж, люди, у раціоні яких не містилося вуглеводів, жили у середньому на 4 роки менше ніж ті, які вживали їх у нормальній кількості.

Вчені переконують, що люди, які замінили вуглеводи на жири та білки тваринного походження, більше ризикують здоров'ям, ніж прихильники рослинної їжі.


Дієти без вуглеводів скорочують життя

Рекомендації науковців такі: потрібно дотримуватися збалансовано дієти, раціон якої включає 50-55% вуглеводів.

Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.