Під час дослідження науковці Університету штату Іллінойс дійшли до висновку, що вітаміни групи В сприяють засвоєнню алкоголю в організмі та є своєрідною профілактикою від похмілля. Такими властивостями володіють вітаміни В1 та В6.
Читайте також: Дослідники з США розкрили несподівану небезпеку вживання алкоголю
Вітамін В6 допомагає швидше переробити алкоголь, стимулює активність печінки і має детоксикаційну дію. Встановлено, що 1200 міліграмів цього вітаміну знижує симптоми похмілля в два рази. Вітамін В1 стимулює синтез ферменту ацетил-КоА, за допомогою якого завершується переробка етилового спирту до вуглекислого газу і води,
– зазначив експерт Шейн Філліпс.
За словами вчених, найкраще вживати вітаміни в рідкому вигляді. Для цього їх потрібно розчинити у воді. Водночас не варто приймати одразу два вітаміни В1 та В6, оскільки в такому разі в організмі засвоїться тільки один з них. Перерва між прийомом двох лікарських засобів повинна становити не менш, як 4 години.
Окрім цього, фахівці рекомендують подбати про виведення токсинів з організму. Це можна досягти вживанням вітаміну С, який міститься в аскорбінці. Також варто вживати багато води, яка допоможе відновити водний баланс в організмі.
Вчені підрахували, що упродовж місяця 1 із 6 людей п'є алкоголь понад 4 рази. Саме вони опиняються в зоні ризику серцево-судинних захворювань. Відтак навіть ті, хто вживають алкоголь в малих кількостях, повинні стежити за своїм здоров'ям та ліквідувати негативний вплив спиртних напоїв на організм.