Помірне вживання шампанського призводить до підвищення рівня окису азоту в крові. Це покращує стан артерій і нормалізує підвищений кров'яний тонус. Розслаблення кров'яних судин сприяє збільшенню кровотоку, що також корисно для здоров'я.
Читайте також: Науковці придумали, як виготовляти корисний алкоголь з тофу
Крім цього, знижується ризик появи тромбів – головних винуватців інфарктів. Фенольна кислота, яка міститься в шампанському, зміцнює пам'ять.
Важливо і те, що шампанське нормалізує передачу сигналів нервових клітин до мозку. Тому його помірне вживання здатне захистити людину від старечого недоумства.
Вчені рекомендують випивати не більше однієї склянки ігристого напою в тиждень. В іншому випадку, шампанське принесе тільки шкоду організму, як і всі інші алкогольні напої.