Шведські дослідники з Каролінського інституту в Стокгольмі стверджують, що регулярне вживання яєчні з ковбасою або беконом пов’язане з високим ризиком появи зайвих кілограмів, а також серйозних проблем в роботі організму.
Читайте також: Дієтолог пояснила, чому шкідливо смажити продукти
Згідно з дослідженням, навіть незначна кількість смаженого м’яса за умови щоденного споживання помітно підвищує ймовірність розвитку раку підшлункової залози.
"50 грамів смаженого червоного м’яса, що з’їдаються кожен день, підвищують ризик розвитку раку підшлункової залози на 19%. 100 грамів такої страви (приблизно стільки важать два традиційних шматочки бекону до яєчні) збільшують такий ризик вже на 40%", – йдеться у висновку вчених.
Окрім того, 360 грамів смаженого м’яса (бекону), якщо вживати його щодня, підвищує ризик розвитку інсульту у чоловіків на 28%, а у жінок – на 19% в порівнянні з тими, хто кожен день з’їдає 90 грамів і менше.
Тим, для кого важливо снідати білком, медики рекомендують вживати варені курячі яйця або курячу грудку.