Вчені виявили, що сульфорафан, який міститься в хрестоцвітних овочах, зокрема, брокколі, допоміг знизити рівень глюкози в крові хворих на діабет тварин, пише Science Alert.

Читайте також: Чорничний сік лікує від ожиріння, – вчені

Ми спостерігали зниження глюкози приблизно на 10 відсотків, що є достатнім для зменшення ускладнень в очах, нирках і крові,
– заявив один з дослідників, професор Андерс Розенгрен, з Центру діабету Університету Лунда у Швеції.

Щоб підтвердити припущення, шведські науковці провели експеримент за участю 97 пацієнтів з діабетом другого типу.

Протягом 12 тижнів вони вживали концентрований екстракт паростків брокколі у таблетках. В результаті в учасників під час аналізу крові натще спостерігалося зниження рівня глюкози. Пацієнти відзначили зниження рівня цукру на 10%.

Як зазначив Розенгрен, такого ефекту достатньо, щоб у пацієнтів зменшилися проблеми із зором та нирками.

"Зараз важливо зробити так, щоб екстракти брокколі були доступними для виробництва в якості функціональної їжі", – додав професор.