Заправка – це те, без чого неможливий жоден салат. Адже хороший і смачний соус може повністю змінити блюдо: зробити його смачнішим і ароматним або підкреслити натуральний смак продуктів.

Читайте також: Що приготувати восени: рецепти страв з білими грибами

Пропонуємо спробувати приготувати три наступних заправки для салатів та обрати свою найулюбленішу.

Гірчично-медова заправка

Цей соус підходить для будь-яких салатів з овочів. Його також можна подавати до курячих нагетсів і використовувати для маринування м'яса.

Інгредієнти:

1/4 склянки діжонської гірчиці;

1/4 стакан рідкого меду;

1/4 склянки яблучного оцту (нефільтрованого);

1/4 чашки оливкової олії;

1 чайна ложка солі;

1/4 чайної ложки чорного перцю.

Рецепт приготування:

Насипати всі інгредієнти в банку з щільно закритою кришкою і добре струснути. Поставити в холодильник мінімум на півгодини перед подачею.

Читайте також: Які продукти не варто заморожувати

Йогуртова заправка

Відмінна заправка для салатів з курки. Її можна їсти як соус "дип" разом з овочами (соус, в якому обмочують їжу).

Інгредієнти:

3/4 склянки грецького йогурту;

1 зубчик подрібненого часнику;

1/4 склянки свіжої рубаної петрушки;

1/4 середньої нарізаної цибулі;

2 столові ложки свіжої нарізаної зеленої цибулі;

1 чайна ложка солі;

1/4 чайної ложки чорного перцю;

2 чайні ложки діжонської гірчиці;

сік 1/2 лимона (приблизно 2 столові ложки);

1/4 чашки-1/2 чашки маслин;

Рецепт приготування:

Змішати і збити всі інгредієнти для заправки в блендері до бажаної консистенції. Відправити в холодильник на 30 хвилин.

Читайте також: 10 фактів про спеції, які ви ніколи не чули

Італійська заправка з сиром

Соус підходить не лише для салатів з овочів і макаронів, а й для закусок антипасто (закуска в італійській кухні) і маринування риби та птиці.

Інгредієнти:

2/3 склянки оливкової олії;

1/4 склянки червоного винного оцту;

3 столові ложки дрібно тертого пармезану;

1 столова ложка свіжої нарізаної петрушки;

1/4 середньої нарізаної цибулі;

сік 1/2 лимона (приблизно 2 столові ложки);

1 столова ложка подрібненої свіжого базиліку;

1 столова ложка подрібненої свіжого орегано;

1 зубчик часнику дрібно нарізаного;

1 чайна ложка меду;

1 чайна ложка солі;

1/4 чайної ложки чорного перцю.

Рецепт приготування:

Змішати всі інгредієнти в банку з кришкою і струсити. Продукти також можна збити за допомогою блендера. Дати соусу охолонути в холодильнику.