Заправка – це те, без чого неможливий жоден салат. Адже хороший і смачний соус може повністю змінити блюдо: зробити його смачнішим і ароматним або підкреслити натуральний смак продуктів.
Читайте також: Що приготувати восени: рецепти страв з білими грибами
Пропонуємо спробувати приготувати три наступних заправки для салатів та обрати свою найулюбленішу.
Гірчично-медова заправка
Цей соус підходить для будь-яких салатів з овочів. Його також можна подавати до курячих нагетсів і використовувати для маринування м'яса.
Інгредієнти:
1/4 склянки діжонської гірчиці;
1/4 стакан рідкого меду;
1/4 склянки яблучного оцту (нефільтрованого);
1/4 чашки оливкової олії;
1 чайна ложка солі;
1/4 чайної ложки чорного перцю.
Рецепт приготування:
Насипати всі інгредієнти в банку з щільно закритою кришкою і добре струснути. Поставити в холодильник мінімум на півгодини перед подачею.
Читайте також: Які продукти не варто заморожувати
Йогуртова заправка
Відмінна заправка для салатів з курки. Її можна їсти як соус "дип" разом з овочами (соус, в якому обмочують їжу).
Інгредієнти:
3/4 склянки грецького йогурту;
1 зубчик подрібненого часнику;
1/4 склянки свіжої рубаної петрушки;
1/4 середньої нарізаної цибулі;
2 столові ложки свіжої нарізаної зеленої цибулі;
1 чайна ложка солі;
1/4 чайної ложки чорного перцю;
2 чайні ложки діжонської гірчиці;
сік 1/2 лимона (приблизно 2 столові ложки);
1/4 чашки-1/2 чашки маслин;
Рецепт приготування:
Змішати і збити всі інгредієнти для заправки в блендері до бажаної консистенції. Відправити в холодильник на 30 хвилин.
Читайте також: 10 фактів про спеції, які ви ніколи не чули
Італійська заправка з сиром
Соус підходить не лише для салатів з овочів і макаронів, а й для закусок антипасто (закуска в італійській кухні) і маринування риби та птиці.
Інгредієнти:
2/3 склянки оливкової олії;
1/4 склянки червоного винного оцту;
3 столові ложки дрібно тертого пармезану;
1 столова ложка свіжої нарізаної петрушки;
1/4 середньої нарізаної цибулі;
сік 1/2 лимона (приблизно 2 столові ложки);
1 столова ложка подрібненої свіжого базиліку;
1 столова ложка подрібненої свіжого орегано;
1 зубчик часнику дрібно нарізаного;
1 чайна ложка меду;
1 чайна ложка солі;
1/4 чайної ложки чорного перцю.
Рецепт приготування:
Змішати всі інгредієнти в банку з кришкою і струсити. Продукти також можна збити за допомогою блендера. Дати соусу охолонути в холодильнику.