Про це розповіли на Science Alert.
Вчені з Університету Аквіла в Італії провели дослідження, де команда добровольців вживала напій какао або шоколадні плитки в малих, середніх і великих кількостях протягом п'яти днів або трьох місяців.
Читайте також: 9 ознак того, що у вас передозування кофеїном
Після експерименту з'ясувалося, що флавоноїди, що містяться в темному шоколаді, покращили в людей робочу пам'ять, через що в них краще зберігалась інформація для вирішення логічних завдань. Особливо корисним шоколад виявився для літніх людей, у яких з'явилися перші ознаки втрати пам'яті.
Цей результат показує потенціал флавоноїдів какао для захисту пізнавальних функцій у вразливих груп населення з плином часу. Зокрема, флавоноїди какао чинять позитивний вплив на серцево-судинну систему і можуть збільшити обсяг крові, яка надходить до мозку. Структури кровопостачання особливо страждають від старіння і, отже, служать потенційним джерелом вікового зниження пам'яті у людей,
– зазначили автори дослідження Валентина Сосса і Мішель Феррара.