Втім, дієтологи попереджають, що ця популярна закуска може завдати шкоди здоров'ю, а тому вживати її на регулярній основі точно не варто.

Дивіться також Чи справді жирна їжа шкодить вашому здоров'ю – спойлер: це не завжди так

Передусім є три причини:

  • По-перше, солоні, а також мариновані, консервовані огірки мають низьку харчову цінність;
  • По-друге, вони можуть підвищувати рівень артеріального тиску.

Надлишок солі збільшує вміст натрію, що робить солоні огірки шкідливими для здоров'я. Регулярне споживання додаткової кількості натрію може призвести до проблем, зокрема, спровокувати гіпертонію. Людям, які уже мають в анамнезі це захворювання однозначно потрібно споживати солоні огірки дозовано.

  • По-третє, це може завдати шкоди ниркам. Знову ж таки – річ в солі.

А якщо ви робите салат із солоних огірків з додаванням олії, це може додатково підвищувати рівень холестерину. Отже, виникає реальна загроза загострення серцевих хвороб.