Сушені на сонці половинки абрикоса – курага – займають перше місце серед солодощів у тих людей, які хочуть втратити зайву вагу.

Читайте також: Дієтолог розповіла, що треба їсти, аби зберегти молодість

Що відбувається з організмом, коли ви їсте курагу

1. Знайте, що курага має велику кількість калію, яка допомагає людям із серцево-судинними захворюваннями і людям, які перенесли інфаркти та інсульти.

2. В куразі містяться вітаміни А, В1, В2, С, РР, а також необхідні організму мінеральні речовини: калій, кальцій, залізо, магній, натрій і фосфор.

3. Клітковина, яка також міститься в куразі, допомагає стабілізувати діяльність шлунково-кишкового тракту, бореться з запорами, в тому числі і хронічними. Також вона ідеально виводить шлаки і токсини з організму та сприяє очищенню печінки.

4. Цей сухофрукт ідеально підходить для тих людей, в який присутні захворювання нирок і всієї сечостатевої системи, оскільки вона має м’яку сечогінну дію.

5. А залізо, яке наповнює курагу, нормалізує роботу нервової системи, зміцнює здоров'я серця і кровоносних судин. А мідь активно допомагає залізу засвоюватися, надаючи чудовий вплив на підтримання пружності шкіри.

6. Регулярне вживання цього сухофрукту нормалізує вироблення жіночих гормонів, в той час як антиоксиданти запобігають розвитку міоми, кіст і навіть раку.

7. Курага також омолоджує організм. Зокрема, підтримує здоров'я шкіри та відновлює ліпідний баланс. Курага ще допомагає зберегти і поліпшити стан волосся і нігтів.

8. А ще, абрикосовий сухофрукт через не надто високу калорійність можна використовувати для схуднення. Її калорійність становить всього 215 ккал на 100 грам продукту, а поживна цінність кураги: білки – 5,2 г, жири – 0,3 г та вуглеводи – 51,0 г.