Про це повідомляє відомий дієтолог Оксана Скиталінська. За її словами, є декілька принципів "харчування молодості". Тобто, таке харчування буде сприяти максимальній тривалості здорового життя та молодості організму.
Читайте також: Як правильно схуднути, щоб зайві кілограми не повернулись: поради тренера та дієтолога
Принципи "харчування молодості"
Зведіть до мінімуму вживання продуктів, які містять цукор, фруктозу та лактозу. 1-3 фруктів вдень буде досить. До того ж, дієтолог нагадує, що "кращий фрукт – це овоч".
Ваш раціон харчування повинен не містити вже глікозильованих продуктів – все смажене і коричневе.
Надмірно не активувати mTOR. Амінокислота метіонін, хоч і потрібна, і незамінна, в надмірних кількостях активує кіназу mTOR, що веде до запалень, прискореного старіння та ризику багатьох хвороб старості. Багато метіоніна в червоному м'ясі.
Вживайте багато клітковини – овочі, мигдаль, апельсин. Вони живлять "мікрофлору молодості".
Читайте також: 10 причин їсти вівсянку кожен день
Вживайте виключно корисні жири: авокадо, насіння, горіхи, оливкова олія, жовток, трошки вершкового масла/йогурт нормальної жирності, не знежирений.
Ваш раціон повинен включати продукти та/або дієтичні добавки з геропротекторними властивостями: якісна фільтрована кава, куркума, броколі, зелений чай, петрушка, водорості, імбир, ягоди, часник, оливкова олія extra virgin, глюкозамін, омега-3 жири, інулін та інші.
Дієтолог привела для прикладу власний сніданок, який допомагає їй підтримувати себе в формі. Сніданок складається з авокадо, мікрозелені (маленькі листочки), насіння гарбуза і соняшника, солодкого перцю, горіхів (кешью, мигдаль, фундук), сиру камамбер, помідорів насиченого кольору, насіння чіа (розмочене в пюре із апельсина і лимона, з додаванням натурального йогурта), 1 чорнослив і 1 курага, а також кава.