Вершкове масло містить не менше 75,5% жирів, більше половини з них становлять насичені жирні кислоти, передає Сosmo.
Читайте також: 7 причин їсти цибулю: пояснення дієтолога
Корисні властивості масла
1. Вершкове масло корисне при хворобах шлунково-кишкового тракту, адже вітамін А загоює дрібні пошкодження в шлунку.
2. Олеїнова кислота допомагає знизити ризик розвитку онкозахворювань.
3. Вершкове масло особливо корисне для жителів країн з суворим кліматом, адже воно – чудове джерело енергії, яка допомагає зігрітися.
Куди додавати масло і з чим вживати?
Масло додає соусу домашнього приготування щільності, також його додають до випічки – воно робить пиріг більш рум'яним, а начинку – більш м'якою. Цільнозерновий хліб з маслом – ідеальне поєднання корисних жирів, вітамінів та вуглеводів.
Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.