До п'яти основних причин надлишку сечової кислоти в організмі входить неправильне харчування, пише "Країна Здоров'я".

Раціон є одним з ключових факторів підвищення рівня сечової кислоти в організмі. До накопичення кислоти може призвести надмірного споживання м’яса, тельбухів (зокрема, ліверу), риби, сосисок та бургерів.

Читайте також: У яких продуктах міститься найбільше рослинного білка

Медики також рекомендують не зловживати сіллю, яка підвищує рівень сечової кислоти.

Рафінований цукор та солодощі, випічка, газовані солодкі напої, пакетовані фруктові соки, шоколадні цукерки, які його містять, варто обмежити в споживанні.

Не зловживайте сосисками – це може призвести до накопичення сечової кислоти

Зловживання алкогольними напоями теж погіршує процес засвоєння сечової кислоти печінкою.

Сечогінні препарати стимулюють вироблення сечі з метою регулювання кров’яного тиску. Відповідно, нирки працюють значно інтенсивніше і ризик накопичення надлишку сечової кислоти суттєво зростає.

Ожиріння та зайва вага мають безпосередній вплив на ризик розвитку подагри – захворювання, яке виникає через накопичення сечової кислоти у суглобах та її подальшої кристалізації.

Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.