Дієтологи зауважують: зранку важливий не стільки набір продуктів, скільки їх збалансованість. Так, ідеальний сніданок повинен містити 2/3 добової норми вуглеводів, 1/3 норми білків і менше 1/5 норми жирів.
Читайте також: Чому зранку потрібно випивати склянку води: пояснення дієтолога
Вуглеводи – це джерело енергії, необхідної для пробудження і мобілізації організму. Вони містяться в кашах, вівсяних пластівцях, фруктах, овочах, молочних продуктах.
Білок дає відчуття ситості на весь день. Ним багаті риба, м'ясо, яйця, горіхи. Для прикладу, класичний англійський сніданок складається з вареного яйця, тостів та бекону.
Жири повинні бути ненасиченими, адже вони швидше засвоюються нашим організмом. Ненасичені жири містяться в авокадо, мигдалі, оливковій олії. Також для сніданку дієтологи рекомендують апельсиновий, грейпфрутовий чи яблучний соки.
Порада: сирі фрукти краще з'їдати в першій половині дня – тоді вони перетворюються в енергію. А ось яблуко, з'їдене після 18:00, швидше за перетвориться в підшкірний жировий прошарок.