Про це пише "Сегодня" з посиланням на дослідження науковців зі Швеції.
Дослідники заявили, що снідаючи яєчнею з м’ясом люди мають високі шанси отримати проблеми з підшлунковою залозою. Також такий сніданок може стати і причиною ожиріння.
Читайте також: Хибна думка: вчені назвали 7 продуктів, які більшість вважає корисними
"50 грамів смаженого червоного м'яса, що з'їдаються кожен день, підвищують ризик розвитку раку підшлункової залози на 19%. 100 грамів такого блюда (приблизно стільки важать два традиційних шматочки бекону до яєчні) збільшують такий ризик вже на 40%", – твердять науковці.
Вони зазначають, що дещо кориснішим буде снідати вареними яйцями, проте і такий набір має певні ризики.
До слова, 90% великих українських виробників м'яса використовують на фермах під час вирощування тварин шкідливі антибіотики, які руйнують організм людини.
Більше новин про лікування різноманітних захворювань, медицину в Україні, здоровий спосіб життя та харчування, вагітність та пологи, відкриття у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.