Ендокринологи з Центру Діабету Наомі Беррі при Університеті Колумбії провели нові дослідження щодо властивостей куркуми, передає "Країна здоров'я".

Результати показали, що додавання спеції в раціон харчування лабораторних мишей зробило тварин більш стійкими до розвитку діабету.

Читайте також: Як попередити цукровий діабет: 7 здорових звичок

У піддослідних гризунів значно зменшилися процеси запалення у жировій тканині та печінці. Антиоксидантний компонент рослини куркумін нормалізує вироблення інсуліну, запобігаючи тим самим діабету.

Тож, принаймні 12 грамів індійської спеції на добу не зашкодять організму і вбережуть від діабету. А ще вона сприяє зниженню маси тіла, попри калорійність їжі.

Куркума

Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.