Навіть у вашому "дієтичному" раціоні можуть бути продукти, які негативно впливають на вашу.

Помилка 1: ви їсте багато фруктів

Енергетична цінність фруктів не однакова. У кислих яблук, лимонів, грейпфрутів, айви або журавлини вона коливається в межах 30-45 ккал на 100 грамів продукту. У більш солодких, як наприклад, груші, виноград, банани, персики, цей показник досягає 65-90 ккал. У сухофруктів калорійність ще вище: у 100 грамах кураги, фініків, інжиру та родзинок міститься від 250 до 300 ккал.


Не всі фрукти малокалорійні

Тому фрукти – це не повністю дієтичний продукт. Фруктові кислоти збуджують звірячий апетит. Саме тому дієтологи радять поєднувати солодкі і кислі сорти фруктів, готуючи з них фруктові салати, які можна вживати як самостійну страву.

Помилка 2: ви їсте занадто мало

Одноразове харчування – ворог стрункості. Практика показує, що сильний голод провокує переїдання. Ось чому дієтологи радять їсти 3-5 разів на день, але потроху. При цьому важливо не пропускати сніданок, оскільки перший прийом їжі надовго дає відчуття ситості, дозволяючи відмовитися від непотрібних перекусів, які в середньому додають до щоденного раціону додаткові 600 кілокалорій.


Одноразове харчування не сприяє схудненню

Помилка 3: ви голодуєте після переїдання

Голод – це стрес, який може додати зайвих сантиметрів не гірше, ніж переїдання. Після переїдання не голодуйте, а влаштуйте собі розвантажувальний день. Наприклад, вживайте кефір, яблука чи маложирні йогурти.


Не голодуйте після переїдання

Помилка 4: ви харчуєтесь салатами

Не всі салати дієтичні. Особливо, якщо в нього додати відварну картоплю, кукурудзу, м'ясо, майонез і яйця. Пам'ятайте, одна столова ложка майонезу містить 100-150 кілокалорій, а в сумі всі інгредієнти потягнуть на 700-900 кілокалорій.

А ось салати, приготовані з зелених овочів або білих коренеплодів, цілком можуть зійти за дієтичне блюдо. Так, під час дієти фахівці рекомендують готувати салати з відвареної спаржі, салату-латуку, крес-салату, кореня петрушки, кореня селери, болгарського перцю, морської капусти, білокачанної капусти, броколі, кольрабі або брюссельської капусти.


Не всі салати однаково корисні

Помилка 5: ви дозволяєте собі під час дієти желе

Крім цукру і желатину, більшість желе містять харчові барвники, ароматизатори та іншу харчову "хімію", що гальмує обмін речовин. Під час дієти основне завдання – прискорити обмінні процеси, змушуючи організм спалювати запаси жиру. Ось чому замість желейних десертів віддавати перевагу краще фруктам і сухофруктам.


Не захоплюйтесь желе під час дієти