У дослідженні взяли участь 164 валенсійські жінки. Результати дослідження показали 26,2% жінок з дослідження споживали менше м'яса, ніж рекомендовано ВООЗ.

До теми Чим тривога відрізняється від стресу і як її побороти

25,6% перебували на тій чи іншій стадії саркопенії й 12% страждали на саркопенічне ожиріння. З іншого боку, 73,8% жінок споживали більше білка, ніж рекомендовано, що було пов'язано з вищим рівнем споживання енергії.

За словами команди вчених, ця робота показує необхідність продовження досліджень та "розробки рекомендацій щодо споживання білка відповідно до реалій літніх людей". Окрім цього, варто розробити ефективну політику громадської охорони здоров'я, яка наголошувала б на особливій значущості цього макроелемента в процесі старіння.

Як проводилось дослідження

  • За харчуванням учасників дослідження стежили протягом трьох днів.
  • Добровольці пройшли ряд фізичних тестів для вимірювання сили, рівноваги та швидкості та функцій, на які впливає саркопенія.
  • Потім результати тих жінок, яким встановили саркопенію та ожиріння, схрестили, аби встановити відсоток жінок із саркопенічним ожирінням.