Вони вважають, що ця страва допомагає запобігти викиду цукру в кров і контролювати рівень глюкози протягом дня, пише Medical Express.
Читайте також: Як людям з діабетом схуднути та покращити самопочуття
Першого дня добровольці снідали омлетом, а другого дня – вівсяною кашею з фруктами. Інші прийоми їжі були різними.
Вчені закріпили спеціальні монітори, які контролювали рівень глюкози в крові кожні 5 хвилин. Учасники також повідомляли про почуття голоду або ж ситості і бажання з’їсти щось солодке.
- Постійне відчуття голоду.
- Хронічна втома.
- Сухість шкіри.
- Постійна спрага.
- Сповільнене загоєння ран.
Дослідники з’ясували, що сніданок з низьким вмістом вуглеводів і високим вмістом жирів (омлет) не тільки допомагає уникнути викиду цукру в кров відразу після прийому їжі, але і стабілізує рівень глюкози весь день.
За словами вчених, те, що такий сніданок може керувати рівнем глюкози протягом дня, є несподіваним для них.
Більше новин, що стосуються лікування, медицини, харчування, здорового способу життя та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.