Вчені провели дослідження та виявили, що найкорисніше пити – фільтр-каву.

Читайте також: Чи вимиває кава кальцій з організму

Як готується фільтрована кава

Фільтр-кава готується з використанням паперових фільтрів, зокрема пуроверу та кемексу.

Цей вид напою найбільш популярний в Скандинавії й Америці. Готують фільтр-каву у крапельній кавоварці: зерна середнього чи грубого помелу засипають у спеціальний фільтр і обдають гарячою водою. Подають напій у великих кухлях по 200–220 мл.


Пуровер – метод заварювання кави, який робить каву безпечною та корисною для організму людини/Фото:Unsplash

Вчені також зазначають, що дві-три чашки кави знижують ризик розвитку діабету другого типу на 60%.

Все завдяки тому, що кава має антиоксидантну дію. Окрім того, фільтрувальний папір утримує дітерпіни – молекули, що впливають на рівень цукру в крові.

А ось заварена кава, яка готується шляхом підігрівання кавових зерен на вогні, не є корисною для здоров'я людини.


Заварена кава не приносить користі людині/Фото:Unsplash

Для розмежування ризику діабету завареної та відфільтрованої кави було використано нову методику – метаболоміка – метод дослідження хімічного складу тканин і рідин людського організму.

Метаболоміка дозволяє ідентифікувати концентрацію конкретних молекул у крові з даної їжі чи напою та використовувати це як об'єктивне вимірювання споживання, бо традиційні опитування можуть давати помилкові результати.

Більше новин, що стосуються лікування, медицини, харчування, здорового способу життя та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.