Про це пише Scientific Reports.
Читайте також: 8 речей, які кожен повинен зробити до 8 ранку
Вчені з Університету Філадельфії і Томаса Джефферсона заявили, що правильно приготована кава насичує клітини організму киснем і сприяє їх регенерації, Проте готувати напій при цьому потрібно певним чином.
У своїй новій роботі група вчених вирішила порівняти кислотність і активність антиоксидантів в різних сортах кави, заварених традиційним методом і методом колд-брю. Для свого експерименту вчені взяли кави світлого обжарювання з Бразилії, двох районів Ефіопії, Колумбії, М'янми і Мексики.
Дослідники відзначають, що каву з ідеальним рівнем кислотності потрібно готувати швидко – заливати окропом мелені зерна і вживати напій протягом п'яти-десяти хвилин.
Такий напій насичує кров антиоксидантами, що разом з вітамінами і мікроелементами з кавових зерен може привести до зниження запалення тканин і нормалізації роботи серцево-судинної системи.
А от у каві приготованій способом колд-брю антиоксидантні властивості знижуються. Це може негативно вплинути на здоров'я людей з проблемами шлунково-кишкового тракту і знижувати загалом корисні властивості кави.
Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.