Про яку добавку мова
Це трет-бутилгідрохінон, також відомий як харчова добавка Е319.
Американські дослідники провели масштабне дослідження та виявили більше тисячі продуктів, які містять цю хімічну речовину – вона збільшує термін зберігання їжі. Результати дослідження опублікували в Міжнародному журналі екологічних досліджень і громадської охорони здоров’я.
До теми Час сніданку впливає на ризик розвитку діабету: яким чином
Де використовують консервант
Її часто додають в заморожені напівфабрикати, чипси, маргарин, майонез, супи та пюре швидкого приготування, сухі суміші для випічки.
Чому він шкідливий
Проведені на тваринах тести показали, що консервант може впливати на білки імунних клітин і порушувати здоров’я імунної системи як у тварин, так і у людей.
Щобільше, вчені припустили, що добавка може послабити ефективність вакцин проти коронавірусу, а також посилювати харчову алергію.
Продукти з довгим терміном зберігання можуть шкодити імунітету / Фото Unsplash
Перспектива дослідження
Робота також показала, що виробники можуть виробляти оброблені харчові продукти без потенційно небезпечних добавок.