Про яку добавку мова

Це трет-бутилгідрохінон, також відомий як харчова добавка Е319.

Американські дослідники провели масштабне дослідження та виявили більше тисячі продуктів, які містять цю хімічну речовину – вона збільшує термін зберігання їжі. Результати дослідження опублікували в Міжнародному журналі екологічних досліджень і громадської охорони здоров’я.

До теми Час сніданку впливає на ризик розвитку діабету: яким чином

Де використовують консервант

Її часто додають в заморожені напівфабрикати, чипси, маргарин, майонез, супи та пюре швидкого приготування, сухі суміші для випічки.

Чому він шкідливий

Проведені на тваринах тести показали, що консервант може впливати на білки імунних клітин і порушувати здоров’я імунної системи як у тварин, так і у людей.

Щобільше, вчені припустили, що добавка може послабити ефективність вакцин проти коронавірусу, а також посилювати харчову алергію.


Продукти з довгим терміном зберігання можуть шкодити імунітету / Фото Unsplash

Перспектива дослідження

Робота також показала, що виробники можуть виробляти оброблені харчові продукти без потенційно небезпечних добавок.