3 грудня пацієнт звернувся до лікарні з блювотою, нудотою та порушенням зору, проте того ж дня помер, повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби у Дніпропетровській області.
До теми: Яка смертельна небезпека може бути у домашній консервації
Причиною зараження ботулізмом стало те, що чоловік порушив технологію приготування. Він не обпатрав і не промив рибу.
З початку року у Дніпропетровській області зареєстрували 10 випадків ботулізму. Всі вони були пов'язані із вживанням риби, яку люди неправильно готують в домашніх умовах.
Бактерії Clostridium botulinum можна зустріти у в'яленій, копченій та консервованій рибі, м'ясних та грибних консервах, а також "закрутках" домашнього виробництва.
Ботулізм: симптоми і як можна заразитися / інфографіка 24 каналу
Більше новин, що стосуються лікування, медицини, харчування, здорового способу життя та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.