Таке дослідження опубліковане в журналі PLOS Medicine.
За словами вчених, люди, які вживали багато свіжих фруктів, рідше стикалися з діабетом і його ускладненнями. Імовірність розвитку захворювання у них знижувалася в середньому на 0,2 % за п'ять років.
У пацієнтів, які хворіють на діабет, але вживають багато фруктів, ризик смерті від нього знижувався на 1,9 % за той же термін.
Читайте також: П'ять незвичайних властивостей молодої редиски
Такі висновки експерти зробили, протягом семи років, спостерігаючи за 500 тисячами осіб, зареєстрованими в базі CKB (China Kadoorie Biobank). Вчені вивчали стан хворих, а також фіксували нові випадки захворювань.
Автори наголошують, що попри те, що є багато робіт, присвячених вивченню впливу споживання свіжих фруктів на здоров'я, їх дослідження є першим, яке присвячене виключно діабету і його ускладненням.