Кавуни містять вітаміни В1, В2, С, РР, фолієву кислоту та каротин, передає "Країна здоров'я".
З мікроелементів у ньому є калій, натрій, кальцій, фосфор та мідь, а також – клітковина.
Читайте також: Як і коли їсти кавуни та дині, щоб не отруїтися
Та чи не найціннішим елементом кавуна є магній, який виводить з організму надлишок холестерину, зберігаючи еластичність кровоносних судин.
Магній, який є у кавуні, виводить з організму надлишок холестерину
Також магній запобігає утворенню каменів, нормалізує роботу кишечника, зберігає еластичність м'язів і попереджає остеопороз. Кавун рекомендують вживати людям для усунення набряклості при серцево-судинних порушеннях.
Його варто їсти людям, які страждають на цистит, нефрит, пієлонефрит, хронічний гепатит, холецистит чи дискінезію жовчних шляхів, адже кавун не вимиває калій з організму.
Сік кавуна чудово "чистить" від токсинів печінку та сприяє поліпшенню мікрофлори кишечника.
Кавуни варто їсти людям, які страждають на цистит, нефрит чи хронічний гепатит
Читайте також: Що робити при отруєнні кавуном: головні симптоми та перша допомога
Кавун також буде корисний при недокрів'ї, ревматизмі, атеросклерозі, подагрі, гіпертонії, артриті та ожирінні.
А от не варто їсти кавуни людям з підвищеною кислотністю, захворюваннями підшлункової залози, діабетом, серцевими захворюваннями і тим, у кого є камені в нирках.
Людям з підвищеною кислотністю та захворюваннями підшлункової залози краще відмовитись від кавунів
Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.