До такого висновку дійшли вчені із каліфорнійського Університету Лома Лінда, пише The Times.

Читайте також: Автобусні зупинки, на яких пахне шоколадом, з'явились у Лондоні

Довгі роки ми розглядали вплив темного шоколаду на неврологічні функції з точки зору вмісту цукру: чим більше цукру, тим ми щасливіші. (...) Зараз ми вперше виявили, як значний обсяг какао в таких невеликих дозах, як шоколадна плитка звичайного розміру, впливає на людей протягом коротких або тривалих періодів часу, і результати нас надихнули. Ці дослідження показують, що чим вища концентрація какао, тим позитивніший вплив на розумовий процес, пам'ять, настрій, імунітет, прослідковується й інший сприятливий вплив,
розповів керівник дослідження Лі Берк.

Вважається, що корисними є флавоноїди, що містяться в какао. Це антиоксиданти, які також наявні у чорній смородині, винограді, баклажанах і червоному вині. Попередні дослідження виявили, що багатий на флавоноїди раціон може знизити ймовірність еректильної дисфункції і нормалізувати тиск, зауважує видання.

Читайте також: Коли солодке можна: вчені назвали найкорисніший для здоров'я десерт