Експерти проаналізували дані довгострокового дослідження, яке включало в себе інформацію про раціоні людей і здоров'я їх серцево-судинної системи, пише EurekAlert.

Читайте також: Вживання грибів здатне зберігати молодість, – вчені

Як з’ясували вчені, кожна додаткова чашка кави в тиждень знижує ризик розвитку інфаркту на 7%, а інсульту – на 8% в порівнянні з тим, хто взагалі не вживає кави.

До такого висновку фахівці прийшли за допомогою машинного обрахування на основі інформації довгострокового Фрамінгемского дослідження. Воно включає в себе дані про раціоні харчування людей та стан їх серцево-судинної системи.

Вчені порівняли дані, які одержали за допомогою обчислення, з даними традиційних аналізів і знайшли зв'язок між вживанням кави і низьким ризиком інфаркту та інсульту.