Все завдяки флавоноїдам
Експерименти, проведені на мишах, виявили збільшення сірої речовини в мозку тварин після введення їм флавоноїдів, на які багаті фрукти і овочі. Отримані ефекти можна було порівняти з тими, які спостерігалися після спеціальних вправ, що поліпшують роботу мозку.
До теми Нові ліки знижують ризик серцевих ускладнень серед пацієнтів з COVID-19
Яблука мають кращий ефект
Але найкраще на роботу мозку може вплинути вживання саме яблук.
Професор Герд Кемперманн з Німецького центру нейродегенеративних захворювань і співавтор дослідження пояснив цей ефект.
Високі концентрації фітонутрієнтів, отримані з яблук, стимулюють генерацію нових нейронів – процес, який називають нейрогенезом. Яблука містять прогенні з’єднання як у шкірці, так і в м'якоті,
– зауважив дослідник.
Чи можна компенсувати дію яблучним соком
Цікаво, що вживання яблучного соку, на думку вчених, не приносить подібної користі здоров’ю мозку, оскільки містить набагато менше корисних інгредієнтів.