Дієтолог Галина Незговорова розповіда, що можна додати до раціону під час безглютенової дієти, пише 1+1.
Глютен – це група запасаючих білків, які є в злаках – пшениці, житі, вівсі.
Читайте також: 7 продуктів, які зарядять вас енергією на весь день
Що не можна їсти на безглютеновій дієті:
Крупи, борошно, ячмінь, макаронні вироби.
Напівфабрикати у паніровці.
Майонез, гірчицю, соуси.
Ковбаси, сосиски, сардельки.
Шоколад.
Пиво.
Пиво не можна людям, у яких алергія на глютен
Що можна їсти на безглютеновій дієті:
Гречку, рис, кукурудзяну крупу.
Нежирне м’ясо, рибу.
Омлет або варені яйця (1-2/день).
Свіжі ягоди та фрукти. За рекомендацією дієтолога, їх краще вживати у вигляді компотів, мусів, смузі та киселів.
За словами Незговорової, не бажано вживати молочні продукти, а от кисломолочні можна.