Дієтолог Галина Незговорова розповіда, що можна додати до раціону під час безглютенової дієти, пише 1+1.

Глютен – це група запасаючих білків, які є в злаках – пшениці, житі, вівсі.

Читайте також: 7 продуктів, які зарядять вас енергією на весь день

Що не можна їсти на безглютеновій дієті:

Крупи, борошно, ячмінь, макаронні вироби.

Напівфабрикати у паніровці.

Майонез, гірчицю, соуси.

Ковбаси, сосиски, сардельки.

Шоколад.

Пиво.

Пиво не можна людям, у яких алергія на глютен

Що можна їсти на безглютеновій дієті:

Гречку, рис, кукурудзяну крупу.

Нежирне м’ясо, рибу.

Омлет або варені яйця (1-2/день).

Свіжі ягоди та фрукти. За рекомендацією дієтолога, їх краще вживати у вигляді компотів, мусів, смузі та киселів.

За словами Незговорової, не бажано вживати молочні продукти, а от кисломолочні можна.