Сир не вважається дієтичним продуктом, адже він досить жирний. Але в ньому міститься спермідин – речовина, яка попереджає розвиток фіброзу печінки та гепатоцелюлярної карциноми – двох найпоширеніших видів раку печінки, передає The Telegraph.
Вчені також з’ясували, що сир покращує роботу імунної системи. Невеликий шматок сиру добре впливає на роботу імунної системи у людей похилого віку. За умови, якщо вони вживають сир регулярно.
Читайте також: Вчені назвали причину постійного відчуття голоду
Також дослідники довели так званий "французький парадокс". Через велику кількість сирів у раціоні французів, представники цього народу живуть довго та менше хворіють, а також рідше страждають на хвороби серця. Тож сир впливає на довголіття та здорове життя.
Вчені американської Академії загальної стоматології у 2013 році заявили, що сир допомагає зберегти зуби. Сир створює захисну плівку навколо емалі і таким чином захищає зуби від пошкоджень та псування.
Експерименти довели, що якщо зменшити щоденну кількість калорій та збільшити споживання твердого сиру, йогурту та нежирного молока допомагає людині худнути швидше. Зокрема йдеться про жирові відкладення на животі.