1. Столова ложка кетчупу містить приблизно 3,7 грама цукру, тобто у пачці кетчупу цукру більше, ніж у коробці печива з шоколадною крихтою, передає Мed2.
Читайте також: Що потрібно їсти вагітним для високого IQ малюка
2. Якщо крапля кетчупу потрапила на одяг – вивести пляму буде вкрай складно.
3. Запах кетчупу, особливо, дешевих марок, стійкий і томатний. Якщо залишити відкриту банку кетчупу на кухні – кімната просочиться запахом щонайменше на кілька годин.
4. А ось і про найбільше "зло" у кетчупах – ці продукти переповнені різними шкідливими добавками – від підсилювачів смаку до барвників і консервантів.
5. Жири у кетчупах – зазвичай, це пальмова олія, а не рослинна, як зазначають у складі виробники. Вона містить дуже багато жирних кислот, які призводять до серцево-судинних захворювань.
Окрім того, кетчупи сприяють набору зайвої ваги досить швидко. А сама пальмова олія з організму виводиться не повністю, ускладнюючи роботу шлунку.
Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.