Про це передає Daily Mail з посиланням на вчених з Гарвардського університету.
Читайте також: Варто знати: якими спеціями можна замінити сіль в раціоні
"Наше дослідження підтвердило рекомендації включати у раціон різні види горіхів, щоб скоротити ризик хронічних захворювань", – сказала провідний автор дослідження, дієтолог Марта Гуаш-Ферре.
Дослідження, що проводилося серед 200 тисяч людей, показало, що всі види горіхів допомагають запобігти однієї з найчастіших причин смерті.
Люди, які вживали мигдаль, фундук, кешью, фісташки чи пекан два або більше разів на тиждень, були на 15-23 відсотки менше схильні до серцево-судинних захворювань.
Крім того, і така ж кількість арахісу, який насправді не є горіхом, знижувало ризики хворіб серця на 13-15 відсотків.
А під час вживання однієї жмені грецьких горіхів в тиждень або більше ймовірність хворіб знижувалася на 19-21 відсоток.
Крім серцево-судинних захворювань, горіхи можуть попереджати і інші хвороби, зокрема, рак, діабет, хвороби дихальних шляхів та деменцію.