Британський експерт з вибору та зберігання продуктів харчування Влатка Лейк вважає, що якщо зберігати яйця в бічних дверцях холодильника, вони зіпсуються швидше, аніж закінчиться їхній термін придатності.
Читайте також: 5 найпоширеніших міфів про жирну їжу
Це пояснюється тим, що яйця будуть перебувати в умовах постійно мінливих температури через те, що відкриваються і закриваються дверцята.
Експерт радить зберігати яйця в їх магазинній упаковці (якщо вона картонна) на середній полиці холодильника. При цьому потрібно тримати яйця подалі від будь-яких продуктів, що мають сильний запах. Адже шкаралупа має пористу структуру і яйця легко вбирають в себе все сильні запахи, що може негативно позначитися на їхніх смакових якостях.
А щоб уникнути ймовірного зараження яєць, лоток з ними і сире м'ясо потрібно тримати в максимально віддалених один від одного місцях холодильника.