До такого висновку прийшли науковці з Інституту інтегративної геноміки Льюїса Сіглер. Результати дослідження описані в журналі Cell Metabolism.
Читайте також: Чаї з травами, які зміцнять ваше здоров’я: корисний перелік
Експерти під час експерименту давали піддослідним мишам пити соки та нектари натщесерце. Як з'ясувалося, у такому стані тонкий кишечник не може розщеплювати фруктозу: вона безпосередньо потрапляє в товсту кишку і серйозно пошкоджує мікроорганізми, які не здатні впоратися з вуглеводами. Це стосується як пакетованих, так і свіжих соків.
Також, за словами вчених, що 90% фруктового цукру засвоюється саме у тонкому кишечнику.
Фахівці радять вживати соки в невеликих кількостях і тільки після прийому їжі. У такий спосіб ви зможете запобігти "перевантаженості" травної системи і не зашкодити мікрофлорі кишечника.