Національний інститут фізіологічних наук у Японії провів дослідження, яке свідчить, що голодування робить смак їжі солодшим, а забезпечують такий ефект специфічні нервові ланцюги.

Читайте також: Що станеться, якщо їсти лише фрукти та овочі щодня

Вчені досліджували білок AGRP, який відповідає за зміну смакових рецепторів під час голоду.

Як тільки він активізовується в гіпоталамусі, це сигнал мозку підвищувати чутливість до солодких смаків і знижувати гіркі.

Тому, ми відчуваємо специфічне сприйняття смаку їжі після тривалого голодування.

Смакові уподобання та чутливість – важливі чинники оцінювання їжі.

Однак, такі критерії не завжди постійні й часто змінюються залежно від внутрішніх станів, таких як голод і ситість, зазначають автори дослідження.

Попередньо, вчені пояснили, чому якщо не вдається виспатися вночі, вранці хочеться з’їсти щось жирне та калорійне.

Більше новин, що стосуються лікування, медицини, харчування, здорового способу життя та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.