Екс-заступник голови Державної санітарно-епідеміологічної служби України Святослав Протас розповів, чим вони небезпечні, пише УНН.

Читайте також: Чи насправді корисно пити фільтровану воду

Він вважає, що така техніка є середовищем, у якому розмножуються бактерії, які призводять до шлунково-кишкових розладів.

Експерт переконаний, що якщо говорити про теплу воду, то висока температура спричиняє розмноження бактерій. Мова йде про мікробіологічне забруднення, яке спричиняє кишково-шлункові розлади.

Як наслідок цього – послаблення імунітету, яке погано позначається на здоров'ї людини загалом.

Щоб вберегтися від бактерій. Кулер потрібно очищувати не раз-два на рік. А щотижня – чищення й дезінфекції спеціальною сервісною службою. Лише тоді може йти мова про безпечну систему подачі води.

Якщо говорити про воду, то для неї важливий постійний контроль та нагляд.

Більше новин, що стосуються лікування, медицини, харчування, здорового способу життя та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.