Користь ківі для організму

Користь ківі обумовлена ​​його багатим складом. У ньому містяться такі вітаміни як A, B, C, D, E, а також корисні мікроелементи і речовини: калій, магній, антиоксиданти, фолієва кислота, клітковина, флавоноїди, бета-каротин, органічні кислоти і багато іншого.

Читайте також: Три факти про фрукти, які варто знати

Серед корисних властивостей ківі можна виділити: поліпшення зору, зниження кров'яного тиску, нормалізація роботи серця, підвищення імунітету. Завдяки своєму складу цей фрукт зміцнює стінки судин, нормалізує тиск і запобігає розвитку тромбозу або атеросклерозу.


Корисні властивості ківі

Користь ківі для схуднення

У цьому зимовому фрукті лише 61 ккал на 100 грам, але це не найголовніше. Крім низької калорійності ківі містить ензими, які допомагають спалювати жири активніше і швидше. Тому ківі стане відмінним варіантом для перекусу або сніданку, але найкраще вживати його окремо за півгодини до їди.

Як їсти ківі?

Крім стандартного варіанту вживання свіжого ківі в очищеному вигляді, спробуйте додавати екзотичний фрукт у фруктовий салат, смузі, гранолу або десерти з йогурту, пироги, запіканки тощо. Ківі відмінно поєднується з м'ясом, тому його сміливо можна додавати в м'ясні страви перед запіканням або гасінням.


З чим їсти ківі: ідеї